23 aprilie 2024, 11:49

Încep lucrările la cel mai modern stadion din România, certificat UEFA

Încep lucrările la cel mai modern stadion din România, primul cu consum de energie zero la meciuri, grație unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație. Viitorul stadion „Nicolae Dobrin“ din Pitești va putea găzdui inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League.

Arena va fi ridicată pe locul vechiului stadion ”Nicolae Dobrin”, care a fost demolat în mai puțin de cinci luni.

Viitorul stadion va purta tot numele ”Nicolae Dobrin” și va fi în fapt un complex sportiv de ultimă generație, cu 15.200 de locuri, dintre care 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

Viitoarea arenă de la Pitești va avea și 232 locuri pentru jurnaliști și va fi certificată UEFA 4, fiind eligibilă pentru a găzdui competiții fotbalistice internaționale la cel mai înalt nivel, inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League. Toate tribunele viitorului stadion din Pitești vor fi acoperite.

Aproape o treime din energia necesară funcționării viitorului stadion din Pitești va fi asigurată din surse regenerabile, urmând a avea sute de panouri fotovoltaice. La costurile reduse de întreținere vor contribui și pompele de căldură de ultimă generație cu propan. Parcarea stadionului va avea în jur de 500 de locuri, dintre care 20 vor fi doar pentru mașini electrice.

O atenție specială va fi acordată spațiilor verzi. Din suprafața totală a complexului sportiv, peste 60% va fi reprezentată de spațiile verzi. În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, cu 10 vestiare în total.

Valoarea estimată a investiției în noul stadion se ridică la 401 milioane lei, fără TVA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol