15 aprilie 2024, 19:51

Începe cea de-a 74-a ediție a Festivalului național de muzică ușoară italiană Sanremo

De marti pana sâmbătă, între 6 și 10 februarie pe scena Teatrului Ariston din Sanremo vor urca 30 de concurenți dornici să câștige ediția din 2024.

Vor fi cinci nopți de muzică – mai lungi decât alte dăți, prezentatorul și directorul ediției Amadeus declarând în prima conferință de presă a Festivalului că serile de concurs nu se vor încheia mai devreme de ora 2.00. (ora 3.00 în România), relatează corespondenta în Italia a Radio România Actualități, Elena Postelnicu.

„Festivalul începe astăzi, dar în oraș sărbătoarea se simte deja de câteva zile” a comentat primarul Alberto Biancheri. „Nu am mai văzut un Sanremo atât de acidulat, atât de entuziasmat” recunoaște edilul. Fanii de toate vârstele din întreaga Peninsulă se află încă de sâmbătă pe străzi și în fața Teatrului Ariston in speranța că își vor vedea idolii și câ vor mai găsi bilete la concerte. Acestea insă s-au terminat de la mijlocul lunii ianuarie 2024.

O noutate a Festivalului este aceea ca nu vor exista monologuri, asa cum s-a intamplat la ultimele editii.

Amadeus a mai comentat că acesta al cincilea Festival prezentat de el va fi si ultimul.

In prima seara, toti cei 30 de concurenti vor urca pe scena Teatrului Ariston pentru proba de interpretare. La finalul votarii de catre jurnalistii aflati in Sala de presa, vor fi anuntate primele cinci poziții. Ca si coprezentator alături de Amadeus va fi in prima seară Marco Mengoni, câștigătorul de anul trecut al Festivalului.

Miercuri seara co-prezentatoare va fi Giorgia, iar la competiția de creație vor urca pe scenă doar 15 cântăreți din cei 30.

În a treia seara Mannino va prezenta evenimentul alături de Amadeus, invitând pe scena ceilalți 15 concurenți la sectiunea de creație.

Atracția serii va fi Eros Ramazzotti – care revine pe scena de la Ariston la 40 de ani de la lansarea piesei „Terra promessa”. O alta supriza este actorul Russell Crowe.

Vineri va fi seara dedicată cover-urilor cu piese din repertoriul international sau italian, în duet cu artiști consacrați, iar în seara finalei alături de Amadeus va fi prezent și Fiorello.

Sursa foto: RRA/Elena Postelnicu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol