5 august 2021, 8:16

Începe Cupa Mondială de Canotaj. Cine sunt sportivii care vor să calce pe urmele lui Ivan Patzaichin

Cupa Mondială de Canotaj III de la Rotterdam va avea loc în 12 și 14 iulie. Competiția va fi găzduită, în premieră, de circuitul de regate Willem Alexander Baan. Este ultimul mare eveniment înainte de Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz-Ottensheim, Austria, de la sfârșitul lunii august, decisiv în calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. În acest an Cupa Mondială de Canotaj reunește sportivi din 42 țări.

România va fi prezentă cu 11 echipaje și 42 de sportivi.

La feminin dublu rame (W2-) țara noastră va fi reprezentată de două echipaje – cel format din Cristina – Georgiana Popescu/ Amalia Bereș și Mădălina-Gabriela Cașu / Iuliana Buhuș. Echipajul masculin de dublu rame (M2-) este format din Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă.

La feminin dublu vâsle (W2x) participă Nicoleta-Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș, iar la masculin dublu vâsle (M2x) echipajul format din Ioan Prundeanu și Marian-Florin Enache.

Echipajul de patru rame este format la feminin (W4-) din Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș și Denisa Tivlescu.

În proba masculină de patru rame (M4-), România aliniază la start două echipaje. Primul este format din Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, iar al doilea din Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu si Bogdan Baitoc.

Echipajul feminin de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x) este format din Ionela- Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleaga.

România are reprezentanți și în probele de opt rame cu carmaci .

Echipajul feminin (W8+) este format din Georgiana Vasile, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel și Daniela Druncea.

Echipajul masculin de opt rame cu cârmaci (M8+) este format din, Constantin Adam, Constantin Radu, Adrian Damii, Alexandru Matincă, Vlad-Dragoș Aicoboae, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Consmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan si Adrian Munteanu.

Sportivii și-au propus ca obiectiv câștigarea a două medalii, se arată într-un comunicat al Federației Române de Canotaj.

Ivan Patzaichin este fost canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint.

sursa foto:sportivity.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.