19 februarie 2020, 23:20

Începe Festivalul Internațional de Film Cinepolitica. Ce filme vor rula

Azi, 18 aprilie 2018, se dă drumul la cea de-a șaptea ediție a „Festivalului Internațional de Film Cinepolitica”.

Evenimentul va începe cu proiecția unei avanpremiere națională a celui mai nou film regizat de Faith Akin, „În întneric”/”In The Fade”.

Cei care doresc să participe la festival, o pot face miercuri începând cu orele 20:00, joi de la 18:00, vineri de la 18:00, sâmbătă de la 12:30 și duminica de la 14:00, la „Cinema Elvire Popesco” din București.

Sursa http://www.ziare.com

Peste 15 filme cu teme politice actuale vor rula până pe 22 aprilie, propuse, nominalizate sau cășticătoare la Oscar, Cannes sau Sundance, informează ziare.com.

Șapte filme noi, puternice și apreciate la cele mai importante festivaluri de film, vor concura pentru trofeul Cinepolitica 2018. Printre acestea se numară și documentarul nominalizat la Sundance în secțiunea World Cinema, „The Cleaners” (r. Moritz Riesewieck, Hans Block), o incursiune în lumea celor care sunt contractați să filtreze și să elimine conținutul nepotrivit publicat pe internet. Proiecția va fi urmată de dezbaterea intitulată „Mediul online și interacțiunea sa cu politicul: influență, cenzură și manipulare”.

Juriul competiției 2018 este format din regizorul Daniel Sandu, jurnalistul Nicolas Don si Mihai Tudorica, membru fondator al organizației civice #Rezistenta.

Detalii despre întreaga competiție Cinepolitica găsiti aici: http://cinepolitica.ro/ro/2018/competitie


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.