29 noiembrie 2021, 9:51

Începe noul an universitar. Ce evenimente pregătesc universitățile

Mai multe universități din întreaga țară își deschid porțile luni. La ceremoniile de deschidere ale celor mai prestigioase facultăți vor participa demnitari români, ambasadori străini, personalități ale lumii culturale sau reprezentanți ai marilor companii din România.

Președintele României la ceremonia UBB

Klaus Iohannis va participa la ceremonia de organizată la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Evenimentul marchează un secol de la constituirea UBB ca universitate românească, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ambasadori la Universitatea București

La festivitatea de deschidere a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București vor participa Michèle Ramis, ambasadoarea Republicii Franceze în România, și Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România. De asemenea, ambasadoarea Franței participă, alături de François-Guy Trebulle, directorul Școlii de Drept a Sorbonei, Universitatea Paris I „Panthéon – Sorbonne”, la festivitatea de deschidere a Facultății de Drept, potrivit unui comunicat emis de Universitatea București.

ASE, cea mai bine poziționată universitate din România într-un top internațional

În Aula Magna a Palatului ASE, membri ai conducerii universităţii, facultăţilor, invitați din mediul
de afaceri, parteneri instituționali, directori de colegii și licee, cadre didactice și studenți vor participa la deschiderea noului an universitar la Academia de Studii Economice. ASE începe anul universitar 2019-2020 cu o poziţionare bună în clasamentele internaționale. Conform ediției 2020 a clasamentului Times Higher Education World University Ranking, ASE ocupă primul loc în România între cele nouă universități românești monitorizate, potrivit unui comunicat emis de universitate. „Studenților le urez să-și stabilească prioritățile cu înțelepciune și să persevereze în realizarea lor, astfel încât să devină oamenii de succes ai economiei românești.”, este mesajul rectorului ASE, Nicolae Istudor, potrivit unui comunicat emis de universitate.

Sursă cover foto: Știrile Kanal D


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.