7 iunie 2022, 18:17

Începe școala. Răzvan Cherecheş: “În decembrie vom vedea o creştere a numărului de decese”

În România restricţiile care au rolul de preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au fost „aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură”, crede profesorul Răzvan Cherecheş. El mai spoune că, după reluarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică, numărul de decese se va menţine unul ridicat.

În opinia sa, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant. Astfel, se poate presupune căi oamenii şi-au găsit modalităţi de a le evita.

La ce să neașteptăm

„Imediat ce s-a introdus certificatul verde, a crescut numărul de vaccinări pe zi pentru că oamenii s-au temut de consecinţele restricţiilor. Din nefericire, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii şi-au găsit modalităţi de a eluda, de a evita această restricţie. În plus, dacă de luni va începe şcoala faţă în faţă în condiţiile în care şcolile nu sunt pregătite pentru funcţionare faţă în faţă – nu avem ventilaţie, măşti nu se poartă peste tot (…), distanţare nu există şi testarea… încă sunt în proces de achiziţie teste în condiţiile în care ar fi trebuit achiziţionate din vară, ca să fie la începutul şcolii – deci fără îndoială că în oraşele şi în zonele unde va începe şcoala faţă în faţă se va accelera transmiterea comunitară şi înseamnă că peste o lună, undeva în decembrie, vom vedea o creştere a numărului de decese ca urmare a deschiderii şcolii”, a declarat Răzvan Cherecheş, într-o intervenţie la B1 Tv.

Cherecheş consideră că România va continua să se confrunte cu probleme legate de răspândirea coronavirusului până în primăvara anului viitor, în aprilie – mai, când se va încălzi vremea.

„Cum măsurile au fost aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură, practic prelungim valul patru până în primăvară”, a adăugat el.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol