6 decembrie 2023, 17:19

Începe Spotlight 2023: zeci de instalaţii de lumină, proiecţii arhitecturale şi spectacole de video mapping

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte Geometry of the City şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România, potrivit unui comunicat al Primăriei București, organizatorul evenimentului.

Programul Spotlight 2023 începe de la ora 20.00 în fiecare zi de festival şi se termină la ora 23.00. Traseul ediţiei din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă pe Calea Victoriei până la Cercul Militar Naţional. Un alt hotspot al festivalului este sediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Hanul Gabroveni din strada Lipscani 84-90.

Printre instalaţiile tridimensionale de mari dimensiuni, Neutrino, creată de Circus Lumineszenz din Austria, este o reproducere la scară mare a unei particule subatomice şi creează la Spotlight un joc impresionant de lumină, culoare şi sunet. După ce au fost la festivaluri ale luminii din Amsterdam, New York, Londra sau Niagara Falls, spectaculoasele instalaţii Talking Heads (Limelight, Ungaria) se vor afla în Piaţa George Enescu, pentru o lecţie de comunicare fără cuvinte.

Creatorii uneia dintre cele mai pozate instalaţii ale ediţiei din anul trecut, de la Kaustik, au pus la cale pentru Spotlight 2023 o nouă experienţă vizuală la 360 de grade cu Roller Coaster din faţa Muzeului Naţional de Artă al României. Spectatorii sunt invitaţi să păşească în interiorul a sute de lumini tip led, care creează un flux de lumină şi reconstruiesc senzaţiile tari ale unui rollercoaster. De neratat este şi instalaţia impresionantă Construct de la Kraft Market, semnată tot de artiştii de la Kaustik.

Parcul Kretzulescu este populat de florile gigant Lotus (Module, Franţa) ce oferă publicului experienţa unei plimbări poetice în care jocurile de lumină se îmbină armonios cu sunetul. Şi francezii de la Aérosculpture experimentează cu lumina pentru a crea florile instalaţiei cinetice FloWeЯ PoWeЯ, ce poate fi admirată la Memorialul Renaşterii din Piaţa Revoluţiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol