21 aprilie 2024, 5:04

Incident la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Un elev a pulverizat pe hol un spray iritant, posibil paralizant

Incident la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Un elev a pulverizat pe hol un spray iritant, posibil paralizant.

ISU București-Ilfov a transmis că în incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida (aflat pe bd. Basarabia), a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai multi elevi care acuză stare de rău.

Până în acest moment au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca cinci dintre aceștia să fie transportați la spital. Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează să fie transportați la spital“, au transmis salvatorii. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, și mai sunt și alți elevi care acuză simptome medicale similare.

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE, ora 12

DSU transmite că s-a luat decizia transportării la spitalele Marie Curie și Grigore Alexandrescu a 17 elevi cu simptome respiratorii. Alți opt copii sunt evaluați medical la sediul liceului și nu este exclus să fie și aceștia aduși la spital.

UPDATE, ora 12:25

DSU transmite că au fost transportați la spitale, în total, 25 de elevi (14 la Spitalul Grigore Alexandrescu și 11 la Spitalul Marie Curie). Alți opt copii încă sunt evaluați medical în incinta liceului. Deocamdată nu sunt detalii despre starea acestora.

UPDATE 18:50

Elevii de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” care au fost transportaţi azi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au rămas internaţi în Secţia de Toxicologie. Ei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Adolescenţii sunt conştienţi, echilibraţi hemodinamic şi respirator, cu simptomatologie uşoară şi moderată post expunere la o substanţă iritantă. Sunt supravegheaţi şi primesc tratament de specialitate. În urma incidentului de astăzi, în total, 25 de elevi au ajuns la spital. Poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul elevului de 15 ani care a folosit sprayul lacrimogen.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol