9 mai 2021, 23:48

India: casă realizată cu imprimante 3D, o soluție la deficitul de locuințe

Prima casă tipărită 3D din India poate oferi o soluție la deficitul de locuințe cu prețuri accesibile din țară, utilizând o tehnologie mai rapidă, mai ieftină și mai eficientă decât construcția tradițională.

Casa cu un singur etaj, cu o suprafață de aproximativ 56 de metri pătrați, a fost construită de Tvasta Manufacturing Solutions în orașul Chennai din sudul Indiei, în colaborare cu Centrul Terwilliger pentru Inovație în Adăposturi al asociaţiei umanitare Habitat for Humanity.

Imprimarea 3D pe scară largă câștigă teren în întreaga lume, unele proiecte producând o casă în doar 24 de ore de imprimare, pentru câteva mii de dolari.

Spre deosebire de alte utilizări ale imprimării 3D – cum ar fi dispozitivele medicale – procesul, cunoscut și sub denumirea de fabricare aditivă, folosește de obicei o formă de beton cu uscare rapidă, tăiată precis de un extruder controlat de computer. Aproximativ 12 companii lucrează la case tipărite 3D la nivel mondial, iar piața globală pentru construcții tipărite 3D va crește la peste 1,5 miliarde de dolari până în 2024, potrivit unui studiu al firmei de consultanță Research and Markets.

Tehnologia Tvasta, dezvoltată în India, nu numai că reduce timpul de construcție, dar reduce și risipa și este cu aproximativ 30% mai ieftină decât construcția tradițională.

În India există aproape un milion de persoane fără adăpost, deși organizațiile caritabile estimează că numărul real este de trei ori mai mare. Aproximativ 65 de milioane de oameni trăiesc în mahalalele din India, care au devenit focare de infecții cu coronavirus.

Crearea de locuințe la prețuri accesibile pentru a combate inegalitatea socială este o modalitate prin care guvernele pot ajuta economiile să îşi revină după pierderile generate de pandemia de coronavirus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.