21 iunie 2024, 3:27

Inedit! Tinerii din medii defavorizate, sprijiniți pentru a obține gratuit permisul de conducere

Programul „Permis pentru viitor” a debutat în 2015, la inițiativa Fundației pentru Comunitate.

Pe parcursul celor opt ani de existență, peste 300 de tineri au reușit să obțină fonduri pentru a urma cursurile școlii, 269 au finalizat cu succes cursurile, iar alți 55 continuă studiile și sunt programați pentru a susține examenele școlilor de șoferi.

O fundație românească finanțează școala de șoferi pentru tinerii care nu au bani să plătească instruirea pentru a obține permisul.

Programul „Permis pentru viitor” se adresează celor din medii defavorizate și are rolul de a sprijini pe aceștia în a-și găsi un loc de muncă, iar permisul de conducere ar putea fi o calificare de care au nevoie, scrie pentrucomunitate.ro.

Tinerii care nu au bani să își plătească școala de șoferi pot apela la programul „Permis pentru Viitor”, până în 24 ianuarie.

Programul este inițiat și sprijinit de Fundația pentru Comunitate și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină atât permisul de conducere categoria B, dar și celelalte categorii, de șoferi profesioniști: C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Există mai multe categorii pe care tinerii trebuie să le îndeplinească, iar selecția se face pe bază de concurs de proiecte.

Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:

  • scrisoare de motivare personală
  • anchetă socială
  • declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
  • ofertă de preț de la școala de șoferi
  • document despre nivelul studiilor absolvite

Tinerii care au obținut permisul de conducere într-o ediție precedentă a programului și doresc să depună solicitare de finanțare pentru o altă categorie de autovehicule vor trimite doar un formular de înscriere completat, copia permisului de conducere, o ofertă de preț și o scrisoare de motivație personală.

Pentru mai multe detalii și formularul de înscriere, click aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol