15 aprilie 2024, 19:12

INFERNAL. 62,3 grade, temperatura resimțită la Rio de Janeiro

Un val de căldură care înăbușă Brazilia a stabilit duminică noi recorduri, indicele de căldură din Rio de Janeiro atingând 62,3 grade Celsius, cel mai ridicat din ultimii zece ani.

Cei 6,7 milioane de locuitori ai orașului se confruntă de mai multe zile cu un episod de căldură remarcabilă, depășind mai multe recorduri, conform autorităților locale și media braziliene, precum Correio da Manhã și CNN Brasil.

Sâmbătă, 16 martie, sistemul Alerta Rio, gestionat de oraș, a raportat o temperatură resimțită de 60,1 grade la ora 10:20 dimineața la stația meteorologică Guaratiba. Un record care a fost depășit chiar a doua zi, duminică, de o temperatură resimțită de 62,3 grade. Valori ușor mai mici au fost înregistrate deja în zilele anterioare.

Indicele de căldură măsoară cum se resimte o temperatură, ținând cont de umiditate. Temperatura maximă reală în oraș a fost de 42 de grade Celsius, informează BFM TV.

Recordul de 62.3 grade C a fost înregistrat în vestul Rio, la ora locală 09.55, și a fost „cea mai ridicată temperatură” de când Alerta Rio a început să facă astfel de măsurători în 2014.

Plajele emblematice Ipanema și Copacabana au fost pline de oameni, în timp ce autoritățile au transmis sfaturi pentru a face față căldurii.

”Evitați orice expunere de prelungită la soare. Hidratați-vă!”, a recomandat, pe rețeaua X, sistemul de alertă municial al orașului Rio.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol