CITIRE

Inițiativele cetățenești, speranța pentru dezvolta...

Inițiativele cetățenești, speranța pentru dezvoltarea Capitalei

Inițiativele cetățenești sunt un lucru esențial într-o societate democratică, ele putând să ajute la dezvoltarea unor aspecte din orașe și comune. Implicarea cetățenilor în schimbarea comunității din care fac parte este vital și ar trebui să existe o mai mare promovare a acestui aspect, atât în media, cât și la nivelul instituțiilor de învățământ.

În Capitală există chiar un târg dedicat inițiativelor cetățenești, aflat anul acesta la a IV-a ediție. Târgul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie la Cărurești Verona și prin acesta se dorește susținerea oamenilor care schimbă orașul în bine.

Printre proiectele pe care le puteți vedea sunt cele inițiate de:

  • Grupul de Iniţiativă Civică Sala Palatului: locuitorii din zona Sala Palatului-Cişmigiu-Universitate se opun proiectului de construire a unei parcări subterane sub Sala Palatului
  • Floreasca Civică: acţionează pentru protejarea spaţiilor verzi din parcuri şi dintre blocuri din cartierul Floreasca
  • Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu: îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii în zona adiacentă parcului Cişmigiu
  • Grupul de Iniţiativă Civică Bucureştii Noi: acţionează pentru reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu
  • Grow Up Romania: grup de părinţi dornici să transforme Bucureştiul într-un oraş prietenos pentru copii (trotuare libere de maşini, toalete publice în parcuri, spaţii de joacă publice curate şi amenajate etc)
  • Cruciada locatarilor: preocupat de protejarea spaţiilor verzi dintre blocuri, în cartierul Titan

De asemenea, vor fi invitați și alți participanți care se ocupă de aspecte ce țin de comunitățile din care fac parte, majoritatea axându-se pe protejarea spațiilor verzi și recondiționarea cartierelor, informează site-ul Centrului de Resurse pentru participare publică.

Cei care fac parte din aceste grupuri de acțiune sunt oamenii civici care, indiferent de profesii şi preocupări personale, au mobilizat în ultimii ani comunităţi întregi şi au redat viaţa comunitară în cartiere.

Evenimentul de sâmbătă este organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) și  Rețeaua Civică București (RCB), iar pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului Târgul de iniţiative cetăţeneşti, ediţia a IV-a.

[Sursă imagine: Facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.