4 decembrie 2021, 4:22

Înmormântările false alungă stresul și te fac mai bogat

Știu, pare că nu are nici o noimă, dar o oarecare logică există. Să vedem cum înmormântări false alungă stresul și te fac mai bogat.

Într-un templu de la periferia oraşului Bangkok se pun la cale înmormântări false. Bine, ca să fim mai preciși, este vorba doar de prima parte, că nu te bagă nimeni în groapă.

Participanţii la un ritual zilnic strâng în mâini un buchet cu flori şi se întind într-un sicriu, cu un cearșaf tras deasupra lor, în timp ce călugării cântă, iar bețigașele parfumate ard – relatează agenția de presă Reuters, preluată de agerpres.ro.

Templul Wat Bangna Nai din capitala thailandeză atrage peste o sută de persoane pe zi care aleg să participe la această ceremonie. Clienții care par să se antreneze pentru posteritate speră că astfel își vor  îmbunătăţi starea materială sau că le va fi oferit un nou început.

Înmormântări false alungă stresul și te fac mai bogat. Motivații

Trebuie să recunosc că sunt stresat zilele acestea pentru că am un venit mai mic din cauza pandemiei şi sunt sigur că toată lumea de aici simte la fel„, a declarat Nutsarang Sihard, proprietarul în vârstă de 52 de ani al unui stand cu mâncare, care a luat parte la ceremonie.

Doritorii plătesc 100 de baht (3,30 de dolari) pentru florile, lumânările şi îmbrăcămintea care fac parte din ceremonie.

Ei urmează instrucţiunile călugărilor, stând aşezaţi iniţial într-un sicriu cu capul îndreptat spre vest, direcţia în care sunt îngropate persoanele decedate, apoi se întorc invers, ceea ce simbolizează renaşterea.

Motivele sent multiple. Unii vin pentru că sent epuizați psihic. Alții caută în această ceremonie o portiță financiară, pentru că nu se mai ajung cu banii. Atunci când reporterii au trecut pe la templu au găsit chiar o persoană care aflase de la ghicitoare că are viața în pericol și hotărâse să ia măsuri.

În fine, unii spun că ceremoniile au efect și au ajuns să le practice de mai multe ori.

Unul dintre călugării templului crede că este important ca lumea să mediteze la moarte. „Le reaminteşte oamenilor că într-o zi vom muri, de aceea trebuie să fim atenţi la modul în care ne trăim viaţa„, a explicat el.

Foto: NY Post

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.