4 august 2022, 16:01

Înotătorul Avram Iancu a întrerupt traversarea lacului Balaton. Din motive de sănătate

Înotătorul Avram Iancu a fost nevoit să întrerupă joi dimineață traversarea lacului Balaton din Ungaria, din motive de sănătate.

El a fost scos din apă de echipa de suport după aproximativ 21 de ore de înot continuu în care a străbătut aproape 30 km.

Abandonul a fost cauzat de problemele apărute la stomac, iar dacă ar fi continuat cursa ar fi fost în pericol să se înece, potrivit unui anunț al lui Iancu.

Acesta își propusese să traverseze lacul Balaton pe o lungime de 75 de km și să stabilească un nou record european la înotul de anduranță, relatează Radio România Actualități.

Avram Iancu, bibliotecar din Petroșani, a mai încercat și anul trecut să treacă Balatonul, însă a fost nevoit să renunțe din cauza unei furtuni și a valurilor mari care i-ar fi putut pune viața în pericol.

Ultimul record stabilit de Avram Iancu s-a înregistrat anul acesta, pe 21 iulie, când a reușit să traverseze înot canalul Bristol, fiind primul român și al 14-lea sportiv din lume care realizează o asemenea performanță.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol