31 mai 2020, 0:04

Inovație pentru industria de automobile. A fost creată prima mașină care funcționează cu apă sărată

A fost realizat primul prototip de automobil electric ce funcționează cu un combustibil ieșit din comun, precum apa sărată, acest lucru a fost posibil prin intermediul companiei NanoFlowcell.

În momentul de față, mașina Quant e-Sportlimousine este testată oficial pe autostrăzile din Germania, acest lucru este posibil deoarece dezvoltatorii au reușit să obțină permisiunea necesară pentru a testa orice tip de mijloc de transport. Se presupune că acest automobil poate ajunge la viteza de 100 kilometrii pe oră asta numai în 2,8 secunde.

 

Sursă foto: mediacenter.nanoflowcell.com

Cu un singur rezervor plin, această mașină poate parcurge până la 600 de kilometrii. Trebuie precizat însă că nu vorbim de orice tip de apă sărată, este vorba de un reactor special din structura mașinii. În interiorul acestui mecanism sunt pregătite două soluții cu săruri din metale diferite, acestea lucrează ca electrolit și sunt alimentate particular în celulele de combustie. Pentru înțelegerea exactă a procesului de funcționare trebuie să ne referim la modificările electrochimice. Aceste transformări complexe se observa la nivelul catalizatorilor celulelor de combustie, rezultând producerea energiei electrice.

Sursă foto: mediacenter.nanoflowcell.com

Electricitatea obținută este generată fără oprire și stocată într-un super-condensator cu un curent redus de scurgere, dar cu o performanță electrică mare. Din acest punct este utilizată această energie pentru punerea în mișcare a celor patru motoare electrice.

Sursă foto: mediacenter.nanoflowcell.com

Reprezentantul companiei inovatoare, Nuncio la Vecchia a declarat următoarele:

„Calea de la primul exemplar de mașină până la un automobil de serie, căreia i se permite să circule pe toate drumurile din lume este foarte grea și îndelungată. Compania noastră, chiar dacă e foarte mică, are intenții sigure de a parcurge această cale până la final.”

Automobilul nu utilizează metale scumpe sau diverse componente rare. Este un mijloc de transport ecologic ce utilizează în mod primordial apă, structuri cristaline și săruri metalice. Aceste elemente nu fac parte din categoria celor care dăunează mediului.

Sursă foto: mediacenter.nanoflowcell.com

Dezvoltatorii de la NanoFlowcell au precizat că au intenția de a realiza în cel mai scurt timp posibil încă patru astfel de mașini care să fie utilizate în procesul de testare. Trebuie menționat și faptul că tehnologiile electrochimice și elementele combustibilului au fost realizate printr-o cooperare cu specialiștii de la Bosch Engineering.

Sursă foto: mediacenter.nanoflowcell.com

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.