28 iunie 2022, 0:21

Încep înscrierile la cea de-a doua ediție a Incubatorului de animație, programul Animest dedicat liceenilor

Începând din 10 iunie, elevii liceelor de arte plastice din România și Republica Moldova sunt invitați să se înscrie în prima etapă a Incubatorului de animație, programul intensiv de creație care le va oferi șansa de a face primii pași în lumea filmului de animație. Adolescenții se pot înscrie până pe 30 iunie, completând formularul de contact disponibil pe www.incubatoruldeanimatie.ro/contact sau trimițând un e-mail la [email protected]

Prima parte a proiectului se va desfășura în perioada 1 iulie – 30 august, sub forma unei serii de întâlniri online cu ilustratorul și regizorul Paul Mureșan, cu care participanții vor discuta despre etapele de creație ale unui film animat, vor descoperi tehnici de animație și storytelling, și vor realiza, sub îndrumarea lui, exerciții practice pe o temă dată.

Experiența în domeniul filmului de animație nu este necesară, programul reprezentând o ocazie specială de a învăța tehnici de animație pentru tinerii desenatori și ilustratori. Încurajând și sprijinind liceeni să-și dezvolte aptitudinile creative înspre industria filmului de animație, Animest rămâne fidel obiectivului său de a resuscita și promova industria autohtonă, contribuind activ la dezvoltarea acesteia. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape absentă din liceele din România, Incubatorul de animație își propune să îmbogățească experiența artistică și educativă a elevilor, consolidând parteneriate cu instituțiile de învățământ.

În a doua parte a programului, derulată online între 11-17 octombrie, zece elevi selecționați vor putea participa la un workshop practic, în cadrul căruia vor fi ghidați să creeze secvențe animate pe un subiect dat. Unul dintre finaliștii programului va fi premiat la Gala de închidere a Festivalului Animest 2021, în urma voturilor exprimate de un juriu format din specialiști din domeniu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol