CITIRE

„Insights about China” – vino să...

„Insights about China” – vino să descoperi cele mai fascinante lucruri despre cultura chineză

Dacă vă fascinează cultura chineză, atunci evenimentul de mâine desfășurat la Universitatea Româno-Americană în parteneriat cu Asociația CHINARO, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Institutul Confucius București și Camera de Comerț și Industrie România – China, este pentru dumneavoastră!

Scopul acestui eveniment este de a aduna într-un cadru plăcut prieteni ai Chinei, persoane dornice de a descoperi mai multe despre interesul comun pe care il au, respectiv cultura chineză. Pentru a afla mai multe despre acest eveniment am stat de vorbă cu Șerban Georgescu, Director Departament Studii Asiatice de la Universitatea Româno- Americană.

sursa: chinaro.ro/insights-about-china/

Care este scopul evenimentului Insights About China?

Șerban Georgescu: Scopul principal al acestui eveniment este acela de a populariza cutura chineză tradițională atât în rândul studenților, cât și în rândul publicului larg din România.  Într-un cadru cald și prietenos, prin intermediul atelierelor penru ca participarea să fie interactivă. Nu doar să vadă, ci să și poată experimenta lucrurile pe care le văd acolo.

Cât a durat pregătirea evenimentului?

Ar fi greu de spus pentru că e o muncă conjugată. Centrul de studii româno-chineze pe de o parte, Chinaro pe de altă parte, și institutul Confucius pe a treia parte. Deci, mi-ar fi greu să vă spun numărul exact de ore. Pot să vă spun că noi am fost gata în ceea ce privește detaliile acum o lună. Din acel moment evenimentul prinsese contur.

sursa: http://english.cntv.cn

Care este numărul voluntarilor și ce atribuții vor avea aceștia?

Pot să vă spun partea noastră de contribuție, sunt echipe de către 6-10 voluntari alături de profesori din partea fiecărei părți componente: cei de la Confucius sunt în număr de șase profesori și șase voluntari. De la noi este un profesor cu o echipă de opt voluntari. Și în cazul celor de la Chinaro, cifrele sunt asemănătoare.

sursa: Ecns.cn

Cum credeți că va evolua relația României cu China?

Relația României cu China este una veche, care a trecut prin multe faze istorice și mereu a fost una apropiată. Lucrurile au mers întotdeauna bine pentru că pe noi ne leagă mai degraba lucrurile avute în comun și similitudinile dintre felul nostru de a fi și felul lor de a fi decât contextul istoric. Sper că lucrurile vor merge în continuare la fel ca până acum, adică foarte bine, având în vedere că noi suntem parte din UE și putem reprezenta o poartă către UE pentru ei. Mă gândesc că acest lucru va fi un stimulent pentru relația noastră din viitor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.