CITIRE

„Insights about China” s-a dovedit a f...

„Insights about China” s-a dovedit a fi un eveniment de succes. Ce surprize a pregătit

Ieri, 27 aprilie, în cadrul Universității Româno-Americană, s-a ținut unul din cele mai importante evenimente pe tema culturii chineze, „Insights about China”.

Evenimentul a surprins plăcut absolut toți participanții, prin numeroase activități și prezentări, îmbinând inteligent educativul cu distractivul.

De la ora 11:00, organizatorii „Insights about China”, i-au încântat pe spectatori cu dansuri tradiționale chinezești, muzică specifică și mici discursuri în care au cuprins minimul de cunoștințe despre cultura lor, adăugând o dublă surpriză la final. Aceasta a constat în posibilitatea de a-ți picta orice cuvânt, propoziție sau frază preferată în chineză și/sau servirea ceaiului chinezesc în stil tradițional.

Am să încep cu pozele care ilustrează ultimele momente, pentru că deși s-au lăsat așteptate, au fost peste măsura așteptărilor. Întrucât, pentru o clipă, cu ceașca de ceai chinezesc într-o mână și foaia pictată în alfabetul de aceeași apartenență în cealaltă, am simțit că sunt chiar acolo, în țara lor. Și am să finalizez printr-un interviu din care veți afla de ce participând la astfel de activități vă extindeți aria cunoașterii.

editiadedimineata.ro

 

editiadedimineata.ro

Printre altele, unul din cele mai emoționante momente, a fost cel în care o tânără a gâdilat auzul celor prezenți, cu o piesă lentă tradițională, interpretată la Guzheng (instrument chinezesc).

editiadedimineata.ro

Și tot printre momentele zilei, se mai numără cele în care dansurile chinezești și porturile tradiționale au captat toată atenția.

editiadedimineata.ro

editiadedimineata.ro

editiadedimineata.ro

Înainte de a pleca, fiecare s-a oprit pentru minim o poză cu cei ce păreau să fie rupți din muzee.

editiadedimineata.ro

Cum spuneam și mai devreme, din simpla dorință de a afla și părerea unei persoane care n-a mai avut legături cu China, dar cu toate acestea a fost prezentă la „Insights about China”, am stat de vorbă cu o studentă la Universitatea de Limbi și Literaturi Străine. Iată ce am aflat:

Bună! Având în vedere faptul că nu ai mai avut contact cu nimic ce ține de China, spune-mi, te rog, cum ai aflat de acest eveniment?

Buna! Sincer, prima data am văzut pe Facebook o postare care anunța desfășurarea acestui proiect. Faptul că am câteva cursuri aici, m-a făcut sa dau click, apoi am văzut câțiva colegi interesați și am hotărât să merg și eu!

Să înțeleg că oarecum colegii tăi au fost motivul pentru care ai fost prezentă azi, sau alți factori?

Au avut o contribuție, să zicem, însă adevăratul motiv este faptul că sunt pasionată de cultura asiatică, de orice tip.

Am înțeles! Asta denotă că ai ceva cunoștințe în ceea ce privește cultura chineză, sau este unica ramură a culturii asiatice pe care n-ai exploatat-o încă?

Până acum, am avut contact doar cu partea japoneză și așa am ajuns la concluzia că mă pasionează să aflu mai multe și nu doar despre Japonia.

N-are sens să te întreb dacă ți-a plăcut, deoarece este evident, așa că sunt curioasă dacă ai dobândit ceva cunoștințe azi.

Da, categoric, spre exemplu, am aflat faptul că în China, fiecare regiune are un anumit tip de vestimentație, asta chiar nu știam, credeam că au un singur port popular cum avem și noi.

Văzând o la tine atitudine foarte pozitivă legată de tot ce s-a întâmplat aici, aș vrea să te întreb dacă vei mai participa la astfel de proiecte?

O să mai fie sigur, din câte am aflat, undeva în prima jumătate a lunii mai, ceva legat de zilele culturii japoneze, unde cu siguranță o să fiu prezentă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.