4 decembrie 2021, 4:17

Instagram va plasa postările sugerate înaintea celor ale prietenilor tăi

Funcția de „postări sugerate” a fost atât de bine primită, încât Instagram lansează un nou test: de data aceasta, postările sugerate vor fi amestecate în fluxul principal, uneori înaintea fotografiilor și videoclipurilor de la persoanele pe care le urmăriți. Compania testează și noi controale care vor permite utilizatorilor să adauge subiecte specifice de interes pentru postările lor sugerate, precum și posibilitatea de a amâna recomandările timp de 30 de zile, pentru a le ascunde în întregime din flux.

Deși este doar un test deocamdată, ar putea semnala o schimbare majoră în modul în care funcționează platforma. Bineînțeles, Instagram are un interes în afișarea conținutului sugerat, pentru a menține oamenii în aplicație mai mult timp. În același timp, oamenii ar putea prefera să vadă doar postările de la oamenii pe care îi urmăresc, mai ales dacă acel grup este mic, deci acel buton de amânare s-ar putea să fie extrem de utilizat.

Această mișcare pare a fi parte a unei tendințe mai mari, în care platformele încearcă să ofere utilizatorilor o aparență de control asupra algoritmului. La începutul acestei săptămâni, Tinder a anunțat o funcție în care utilizatorii ar putea trece doar peste persoane cu anumite interese.

Deși algoritmii sunt suficient de puternici pentru a ști care sunt interesele oamenilor și ce le menține angajate, lăsând oamenii să selecteze ceea ce doresc să vadă îi poate face să se simtă mai abilitați.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.