26 octombrie 2021, 1:48

După o serie de sinucideri, emisiunea „Insula iubirii” revine în Marea Britanie

Înainte de primul episod din noua serie, care va fi difuzat pe 28 iunie la ITV, în Marea Britanie, emisiunea „Insula iubirii” îi avertizează pe spectatori să se gândească bine înainte de a posta ceva despre show. Este o mișcare a rețelei britanice pentru a elimina hărțuirea online cu care mulți concurenți din trecut s-au confruntat, stârnind îngrijorări cu privire la sănătatea mintală a concurenților, după ce trei persoane asociate spectacolului s-au sinucis.

Apelul producătorilor vine după ce mamele a doi concurenți care s-au sinucis după emisiune în anii precedenți au cerut distribuției din 2021 să se retragă din următorul sezon.

În 2019, un episod din luna iulie al seriei din Marea Britanie a atras aproximativ șase milioane de telespectatori.

Cele trei tragedii

Fosta regină a frumuseții, Sophie Gradon, a murit la vârsta de 32 de ani. A fost găsită de iubitul ei, Aaron Armstrong, care și-a luat viața și el la mai puțin de trei săptămâni mai târziu.

Săptămâna trecută, mama lui Gradon s-a întâlnit cu Shirley Thalassitis, al cărui fiu, Mike, și-a luat viața după ce a apărut în seria din 2017 a emisiunii. Shirley avea 26 de ani. Moartea sa a stârnit apeluri la ITV pentru a proteja mai bine sănătatea mintală a celor din emisiune.

După ce a început să prezinte spectacolul în 2015, prezentatoarea britanică Caroline Flack a devenit imaginea „Insulei Iubirii”. Dar, în decembrie 2019, după o perioadă turbulentă din viața ei personală, Flack le-a spus fanilor că nu va mai prezenta programul. La acea vreme, unii fani și-au exprimat furia că a fost forțată să demisioneze, deoarece ITV a spus că are o „relație de lungă durată cu vedeta”, dar au înțeles decizia ei. Flack a fost implicată într-un caz de violență domestică și a fost acuzată de agresarea partenerului ei, Lewis Burton. Vedeta s-a sinucis la vârsta de 40 de ani, în februarie 2020.

În afară de avertismentul privind hărțuirea online, postul ITV a introdus un pachet care include instruire în management financiar, sesiuni de terapie cu profesioniști și informații cu privire la aspectele pozitive și negative care pot apărea în emisiune.

Foto: Love Island (Instagram)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.