CITIRE

Insula pe care o poți vizita doar o singură dată p...

Insula pe care o poți vizita doar o singură dată pe an

Abandonată încă din secolul al XIX-lea, în urma unei epidemii de ciumă, insula Eynhallow din Scoția reprezintă unul dintre cele mai misterioase locuri din lume. Insula Eynhallow este inaccesibilă 364 de zile pe an, deși se află la doar 500 de metri de coasta de nord a Scoției. Nu există niciun feribot către insulă, iar o călătorie cu barca către aceasta este una foarte riscană, datorită curenților maritimi puternici.

O dată pe an însă, organizația Orkney Heritage Society organizează o excursie pe insulă pentru turiștii interesați, potrivit bbc.com. Datorită izolării, inaccesibilității și a misterelor asociate cu aceasta, insula este considerată a fi un „Atlantis al Scoției”.

Potrivit unei legende, insula s-a aflat sub vraja unor spirite malefice care o făceau să dispară de fiecare dată când o persoană încerca sa ajungă la ea. Alte legende fac trimitere la creaturi mitice, precum sirenele și la spiritele apelor. Toate aceste istorii orale conferă acestei insule o aură  misterioasă.

sursă: bbc.com

Principala atracție de pe insulă o constituie Biserica Eynhallow, ce datează din jurul secolului al XI-lea, fiind una dintre cele mai vechi construcții de acest fel din lume. Totuși, aici au fost descoperite și situri preistorice, dar și ziduri datând din perioada Epocii de Piatră.

În 1841 insula avea o populație de 26 de persoane, dar după epidemia de ciumă ea a rămas pustie fiind în prezent un sanctuar pentru diversele specii de păsări.

 

[Sursă imagine: www.bbc.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.