1 martie 2024, 20:20

Inteligența artificială poate ilustra poezii

Animator și artist digital, irlandezul Glenn Marshall a dezvoltat o soluție automată bazată pe inteligența artificială (AI) pentru ilustrarea poeziilor. Manevrând codul cu o anumită dexteritate, el a dezvoltat un generator automat de imagini poetice.

Folosind Story2Hallucination (program care permite transformarea textelor în imagini) ca bază, Marshall a introdus în algoritm poezia „In the Bleak Midwinter” de Christina Rossetti, din 1872. Pentru a da impresia că textul este citit de însuși Saruman, Marshall a folosit vo.codes pentru a reproduce vocea lui Christopher Lee.

În videoclipul rezultat, este interesant că software-ul a interpretat unele cuvintele ale poeziei într-un sens literal. De exemplu, veți vedea o piatră ieșind din apă, pentru a ilustra cuvintele „apa ca o piatră”.

Poeziile sunt unul dintre subiectele preferate de explorat pentru cercetătorii AI.

Google a construit o unealtă care să vă ajute să compuneți poezii, Microsoft a creat una pentru a converti imaginile în poezie chineză, iar GPT-3 de la OpenAI vă ajută să corectați gramatica prozei.

Crearea de vizualizări din texte prin sisteme AI este utilizată tot mai mult. În ianuarie, OpenAI a dezvăluit o nouă bibliotecă numită DALL-E, care transformă cuvintele și frazele în imagini.

Foto: captură de ecran (Youtube)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol