16 aprilie 2024, 3:47

Inteligența Artificială va atinge 2 trilioane de dolari până în 2030 și oferă un potențial imens pentru inovare în domeniul IT

Se estimează că piața Inteligenței Artificiale va atinge aproape 2 trilioane de dolari până în 2030. În prezent, tot mai multe companii din domeniul IT își doresc să participe în cursa pentru IA și încearcă să profite de aceste sisteme pentru a le încorpora în produsele și în procesele de lucru.

Pentru aceste companii, Inteligența Artificială a contribuit la stimularea colaborării prin eficientizarea proceselor de lucru deja existente.

Spre exemplu, unele companii IT au reușit să genereze rezultate mai bune în afaceri prin utilizarea IA, mergând până la înlocuirea unor întregi echipe de angajați. Capacitatea IA de a promova colaborarea a adus beneficii companiilor, ajutând echipele de inginerie să lucreze împreună pentru a găsi soluții inovatoare prin care au putut eficientiza anumite procese din cadrul organizațiilor lor.

Cursa pentru IA a generat oportunități mari pentru inovare și are potențialul de a stimula democratizarea tehnologică în cadrul organizațiilor IT, atât pentru personalul tehnic, cât și pentru personalul non-tehnic.

În următorii ani, companiile care folosesc IA pentru automatizare vor reduce semnificativ timpul necesar pentru dezvoltarea noilor proiecte. Mai mult, angajații non-tehnici care vor dobândi instrumentele necesare pentru a-și asuma sarcini de obicei rezervate personalului tehnic vor determina dezvoltarea unor abordări creative, promovând competitivitatea pe termen lung.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol