26 ianuarie 2022, 13:16

Interdicție completă de amplasare a reclamelor în anumite zone ale drumurilor publice

Orice formă de de publicitate sau reclamă va fi interzisă în curbe și în intersecții, precum și în zonele de asigurare a vizibilității, prevede un proiect legislativ adoptat de Senat. Legislația actuală interzice amplasarea construcțiilor și panourilor publicitare în curbe și în intersecțiile doar la nivel de căi de comunicație, în ampriză (fâșia de teren pe care urmează să se construiască o șosea, o cale ferată, un dig etc.) și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității.

Mai mulți deputați au susținut proiectul privind modificarea prevederilor actuale din Codul Rutier, în scopul de a oferi textului de lege ”mai multă claritate terminologică”. Astfel, noua formulare propusă este următoarea:

”Se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții”.

Prin urmare, conform acestei formulări, orice fel de reclamă sau publicitate va fi interzisă în spațiile menționate.

Foto: „road sign Netherlands” by European Roads, Flickr, CC BY-NC 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.