15 septembrie 2023, 17:31

Interesează o discuție despre body shaming? “My Body is Mine”

Centrul Ceh București își reia activitatea toamna aceasta și dă startul unui nou sezon de evenimente pe 20 septembrie. Atunci va avea loc, de la ora 19:00, discuția „My Body is Mine”, ce pune în dezbatere subiectul body shaming-ului, analizat de invitații Ridina Ahmedová, Andrada Cilibiu, Patrick Brăila și moderatoarea Alice-Monica Marinescu.

Standarde nerealiste

Trăim într-o lume în care standardele de frumusețe sunt adesea nerealiste și, poate, chiar nocive, în care oamenii se confruntă cu probleme de stimă de sine din pricina percepției pe care o au asupra propriului corp. Acest fenomen, pentru care sunt responsabile în egală măsură media și reflexele noastre învățate, perpetuează un accent excesiv asupra înfățișării și poate avea un impact devastator asupra sănătății mintale. A vorbi deschis despre body shaming și despre modul în care ne afectează pe toți este crucial pentru a promova o cultură a acceptării, în care toată lumea se poate simți confortabil și mândră de sinele său unic, fără teama de judecată sau ridicol.

O platformă

„My Body is Mine” – numele evenimentului, dar și al platformei care a servit drept sursă de inspirație pentru el – încearcă să răspundă acestei nevoi. Prim-planul va aparține Ridinei Ahmedová, muziciană, performer și fondatoarea „My Body is Mine”, care va vorbi despre problema body shaming-ului la nivelul societății cehe și despre activitatea sa în direcția combaterii ei. I se vor alătura Andrada Cilibiu, expertă în drepturi sexuale și reproductive, și Patrick Brăila, regizor și activist trans, care vor aduce o perspectivă locală asupra fenomenului și îl vor dezbate în contextul inegalității de gen și al discriminării împotriva persoanelor queer. După intervențiile invitaților, publicul va putea lua cuvântul pentru a pune întrebări sau a contribui cu propriile experiențe și opinii.

Speakeri:

Ridina Ahmedová – muziciană, activistă, performer (My Body is Mine)

Andrada Cilibiu – activistă feministă, expertă în drepturi sexuale și reproductive (Centrul FILIA)

Patrick Brăila – regizor, activist trans, performer (ACCEPT, Trans în România)

Moderatoare:

Alice-Monica Marinescu – dramaturgă, performer și regizoare în proiecte de teatru politic și artă comunitară,


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol