5 iulie 2020, 15:47

Interpretul coloanei sonore a filmului „Memoriile unei geishe” vine la București. Iubitorii culturii nipone, așteptați la un concert de shakuhachi

Interpretul coloanei sonore a celebrului film „Sayuri – Memoriile unei geishe” vine în România. Maestrul Tadashi Tajima susține un concert de shakuhachi la Universitatea Româno-Americană din București.

Concert Tadashi Tajima în București

Concert Tadashi Tajima în București

Tadashi Tajima, concerte în peste 20 de țări de pe toate continentele

Maestru al shakuhachi-ului, instrument de suflat japonez cu o istorie seculară, Tadashi Tajima a susținut peste patru sute de concerte în peste 20 de țări de pe toate continentele. Creator al unui stil unic de interpretare la shakuhachi – jikishou, maestrul Tajima susține anual concerte și cursuri în domeniu la Tokyo și Osaka. A participat la mai multe evenimente internaționale precum Festivalul de la Salzburg sau Festivalul Bach. Artistul a fost de mai multe ori distins cu Premiul Artelor din Japonia și a primit Marele Premiu la Concursul de interpretare a muzicii tradiționale din cadrul Festivalului Pan Music din Japonia.

Șerban Georgescu

Șerban Georgescu

Atmosferă de familie la concertul de shakuhachi

Evenimentul din București este organizat de Ambasada Japoniei și Universitatea Româno-Americană. Iubitorii culturii nipone sunt așteptați în Aula Magna a universității marți, 5 noiembrie, orele 18:30. Organizatorii se așteaptă la o prezență numeroasă și o atmosferă de familie la acest eveniment. „A devenit deja o obișnuință pentru iubitorii muzicii tradiționale japoneze întâlnirea cu artiști niponi talentați la universitatea noastră. La edițiile precedente ale Lunii Culturii Japoneze, am găzduit concerte de taiko, shakuhachi și shamisen, iar în noiembrie anul trecut, o interesantă și originală combinație de shamisen și pian. Suntem onorați să îl avem ca invitat pe maestrul Tadashi Tajima, în premieră la București, dar și să fim parte din acest important festival organizat de Ambasada Japoniei în România.”, a declarat Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane.

Sursă cover foto: weisenbote


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.