29 mai 2023, 17:44

INTERVIUL. Meghan Markle i-a dezvăluit lui Oprah Winfrey că a avut gânduri sinucigașe VIDEO

Meghan Markle, care este metisă, a afirmat, într-un interviu difuzat duminică seară de canalul american CBS, că membrii familiei regale britanice erau îngrijoraţi de culoarea pielii fiului ei Archie înainte de naşterea copilului.

Ducesa de Sussex a mai spus că Palatul Buckingham a refuzat să acorde protecţie copilului, deşi aceasta este tradiţia.

Meghan Markle a dezvăluit şi că a avut gânduri sinucigaşe ca urmare a mediatizării sale intense de către presa britanică, iar familia regală a refuzat ca să primească ajutor. „Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare”, i-a spus cu ochii în lacrimi ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey.

Dacă fosta actriţă americană în vârstă de 39 de ani a denunţat o „adevărată campanie de denigrare” din partea instituţiei regale şi a spus că nu s-a simţit protejată de familia regală, ea a avut grijă să nu atace personal membrii coroanei.

Ea a afirmat că, spre deosebire de cele publicate de presa britanică, nu a fost cea care a făcut-o pe Kate, ducesa de Cambridge, să plângă, ci că s-a întâmplat contrariul în timpul unui incident care a avut loc înainte de căsătoria ei cu prinţul Harry în 2018. Ea a precizat că, la scurt timp după aceea, Kate şi-a cerut scuze.

„Toată lumea în cadrul instituţiei (Familia Regală – n.r) ştia că acest lucru nu era adevărat”, a adăugat fosta actriţă americană, subliniind că acest incident a fost începutul unei „adevărate campanii de denigrare”, precum şi „un punct de cotitură” în relaţiile sale cu familia regală britanică.

Ducele şi ducesa de Sussex, Harry şi Meghan, aşteaptă o fetiţă, au dezvăluit ei în cursul interviului difuzat duminică pe canalul american CBS. Este al doilea copil după naşterea lui Archie în mai 2019, notează Reuters şi AFP, preluate de agerpres.ro.

„Să ai un băiat, apoi o fată, ce putem cere mai mult?”, şi-a exprimat bucuria prinţul Harry, care s-a căsătorit cu Meghan Markle în 2018.

Cuplul şi-a justificat frecvent retragerea şi plecarea din Marea Britanie prin dorinţa de a scăpa de presa britanică, dar a lăsat să se filtreze public şi disconfortul în cadrul instituţiei regale.

De altfel, prinţul Harry a afirmat că niciun membru al familiei regale nu a vorbit despre articolele rasiste referitoare la Meghan. „M-a durut”, a izbucnit el.

Pe de altă parte, Meghan Markle a insistat îndelung asupra faptului că s-a simţit întotdeauna bine primită de regina Elisabeta a II-a.

Instalat în Canada, apoi în California, la Montecito, din martie, cuplul a acţionat pentru a-şi consolida independenţa, valorificând imaginea de cuplu modern, mixt, care acordă atenţie problemelor umanitare, într-o ţară în care opinia publică le este mult mai mult favorabilă decât în Marea Britanie.

În cursul interviului, Harry a mărturisit că decizia a fost luată pentru că a simţit o lipsă de sprijin şi de înţelegere din partea familiei regale.

Referindu-se la regretata sa mamă, Diana, Harry a apreciat că ea ar fi fost „supărată din cauza celor întâmplate”. În opinia lui, tatăl şi fratele său, Charles şi William, sunt prizonieri ai sistemului.

Meghan Markle a ţinut să adauge că ei că nu au fost plătiţi pentru interviu şi au ignorat întrebările ce urmau să le fi adresate de gazda lor, Oprah Winfrey.

UPDATE

Ramură de măslin sau ripostă politicoasă? Presa britanică a văzut, miercuri, în reacţia reginei Elisabeta a II-a după interviul şocant acordat de nepotul ei Harry şi de soţia acestuia, Meghan, un gest de conciliere, dar şi un răspuns ferm ce marchează dezacordurile suveranei faţă de afirmaţiile făcute de fosta actriţă americană, informează AFP.

La peste 36 de ore după interviul acordat de cuplul princiar britanic jurnalistei Oprah Winfrey, regina Marii Britanii a reacţionat marţi prin intermediul unui scurt comunicat publicat de biroul de presă de la Palatul Buckingham.

„Sunt întristată să aflu cât de dificili au fost aceşti ultimi ani pentru Harry şi Meghan”, a declarat regina Elisabeta a II-a, care a afirmat şi că ia „foarte în serios” acuzaţiile de rasism lansate de Meghan, o americancă metisă, şi prinţul Harry. Majestatea Sa s-a angajat să le analizeze „în privat”, subliniind totodată că „unele amintiri pot fi diferite”.

Alegerea unor cuvinte reţinute de către regină „sugerează că familia regală nu este de acord cu tot ce au afirmat ducii de Sussex”, a titrat miercuri cotidianul conservator The Telegraph.

„Deşi declaraţia, aşa cum se prevedea, subliniază dragostea familiei pentru Harry şi Meghan, rezultatul final este mai ferm decât şi-au imaginat mulţi dintre noi”, au confirmat şi jurnaliştii de la The Time.

Mai multe cotidiane au raportat că regina britanică, în vârstă de 94 de ani, a elaborat un răspuns oficial încă de luni, dar şi-a acordat un timp suplimentar de reflecţie înainte de a publica acel comunicat.

Pentru cotidianul Metro, palatul regal a întins „o ramură de măslin” cuplului princiar, ale cărui relaţii cu familia domnitoare s-au tensionat după exilul său în Canada, apoi în Statele Unite.

„Acest mesaj a fost foarte rezonabil, calm, generos (…) şi într-un spirit de conciliere”, a declarat pentru BBC Hugo Vickers, autorul mai multor biografii dedicate unor membri ai familiei regale britanice.

Sursa foto: CBS Twitter

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol