5 august 2021, 8:37

Într-o provincie din Pakistan le vor fi blocate telefoanele mobile celor care refuză vaccinarea anti-COVID

Reprezentanții guvernului dintr-o provincie din Pakistan au anunțat vineri că vor bloca telefoanele mobile ale persoanelor care refuză să se vaccineze anti-Covid, relatează France 24.

Această măsură vine după ce provincia Sindh a declarat că funcționarii publici care refuză să fie vaccinați nu vor fi plătiți începând din iulie.

Un al treilea val de infectări pare să își încetinească ritmul în Pakistan după trei săptămâni de restricții, iar în Punjab – provincia cu populația cea mai mare din țară, cererea de vaccinuri a început să scadă.

La început, aceasta a fost doar o propunere, dar oamenii au ezitat foarte mult să se vaccineze, astfel încât decizia a fost luată„, a declarat Hammad Raza, purtător de cuvânt al departamentului de sănătate din Punjab.

Acesta a spus că agenția de telecomunicații de stat va decide cum să pună în aplicare măsura.

La nivel național, ritmul de vaccinare a crescut în ultimele săptămâni, cu peste 200.000 de doze administrate în cele mai multe zile, dar e doar o fracțiune comparativ cu populația de 220 de milioane.

Până acum au fost administrate aproape 10,5 milioane de doze, China furnizând majoritatea vaccinurilor.

Statistica arată, de asemenea, că aproximativ 300.000 dintre cei care au primit prima doză de vaccin anti-Covid nu au revenit pentru rapel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.