20 aprilie 2021, 13:41

Intră Capitala în carantină? Ministrul Sănătății explică

În ciuda faptului că Bucureștiul se află în continuare pe primul loc în privința numărului mare de cazuri COVID-19 raportate zilnic, autoritățile nu au, deocamdată, în vedere introducerea în carantină a Capitalei.

Întrebat dacă există șanse ca Bucureștiul să intre în carantină, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat: “În acest moment nu putem vorbi de București fără Ilfov. Sunt atât de întrepătrunse încât trebuie judecat în general. Avem anumite focare care sunt izolate în instituții, atunci avem deja în cadrul anchetei o izolare și o carantinare. Nu carantinăm un sector, nu carantinăm Capitala. Evaluarea se face pentru fiecare focar, pentru fiecare caz, pentru fiecare instituție.”

Totodată, potrivit acestuia există specialiști care pledează pentru instituirea unor restricții totale timp de o lună sau două.

„Din punctul meu de vedere ar trebui să respectăm niște restricții pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii și să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă și să ne gândim la un corp medical care în acest moment sunt aceeași de la începutul acestei pandemii și merg în continuare, şi țin să le mulțumesc încă odată pentru acest lucru. Eu sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri și care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să-și reașeze un pic atât atitudinea, cât și discursul”, explică ministrul Sănătății potrivit doctordebine.ro.

Noile restricții au fost impuse de autorități după ce numărul alarmant de cazuri noi de infectări cu COVID-19 a depășit 3000 în ultimele zile.

Sursa foto: digifm.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.