4 decembrie 2021, 2:40

Învață să vinzi produse pe Amazon! Câțiva români fac deja milioane de dolari din această afacere

Modelul de business sugerat de platforma Amazon a ajuns deja la cifre de zeci de milioane dolari pe an în România.

Potrivit businessmagazin.ro, numărul de cumpărători de pe Amazon.com și numărul celor care își doresc să facă bani din listarea produselor, a crescut considerabil. Astfel, noul mod de business atrage tot mai mulți oameni prin flexibilitatea pe care o oferă.

„Platforma Amazon, în momentul de față este cel mai simplu mod de a porni o afacere în domeniul comerțului electronic datorită resurselor pe care le oferă, fiind cel mai mare retailer din lume. Prin serviciul FBA, vei avea un stoc în depozitele Amazon care ajunge acolo direct de la furnizor, iar comenzile vor fi prelucrate de angajații Amazon. Astfel, vei putea administra afacerea din orice loc unde ai un calculator cu conexiune la internet. Pentru independența și modalitățile nelimitate de scalare va fi însă nevoie să-ți diversifici canalele de vânzare, Amazon rămânând o parte importantă din ele” – a declarat Sergiu Nichitean, fondatorul comunității amazon-seller.ro.

sursa: windowscentral.com

Un seller pe Amazon are trei modalități de a activa: persoană fizică, firmă în România sau firmă în SUA. Pentru cineva aflat la începutul business-ului este recomandată prima variantă care presupune o simplificare a birocrației. În acest caz, listarea produselor pe Amazon se realizează similar cu cea a vânzării ocazionale pe OLX. Veniturile suplimentare vor fi specificate în declarația 600 și implicit va fi plătit impozitul aferent.

După stabilirea tipului de business este recomandat ca individul să crească afacerea prin înființarea unei firme, fie în România, fie în Statele Unite ale Americii. Ambele opțiuni prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje, iar taxele sunt plătite către statul din țara în care este înființată firma.

Fondatorul platformei recomandă celor care vor să vândă produse pe Amazon să înceapă în funcție de viteza cu care își doresc să crească de la 2000-5000 de dolari, iar profitul să îl reinvestească în ritmul natural al creșterii. Așadar, pentru o creștere mai mare a afacerii este necesar să fie accesate și alte canale de vânzări precum un site propriu sau alte platforme de comerț electronic precum eBay.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.