6 septembrie 2023, 4:17

După incendii și inundații, invazie de șoareci în Australia

În districtele de vest din New South Wales, cel mai populat stat al Australiei, milioane de șoareci umblă în voie. Există, de asemenea, infestări grave în sudul Queensland, Victoria și Australia de Sud. Fermierii au fost mușcați de șoareci în paturile lor, unii protejându-se de incursiuni plasând fiecare picior din pat sau pătuțul copilului într-o găleată cu nisip sau cu apă. În trei orașe, șoarecii au reușit chiar să invadeze spitalul local, mușcând pacienții.

În urmă cu o lună, a avut loc o a doua inundație, despre care unii credeau că ar putea îneca șoarecii în vizuini, dar impactul a variat. În unele locuri, ploaia a stabilizat numărul șoarecilor, dar în alte locuri populațiile au continuat să explodeze. Mai rău, inundațiile au condus șoarecii în interiorul caselor.

Mirosul este omniprezent. Când sunt în viață, mirosul este cel de urină. Apoi, când sunt otrăviți, șoarecii se deplasează adesea sub o clădire pentru a muri și putrezesc acolo.

Animalele din Australia sunt în mare parte benigne. În timp ce anul trecut a existat o creștere a numărului de decese din cauza rechinilor, media mortalității în ultimul secol este mai mică de o persoană pe an. Crocodilii provoacă în medie o moarte la fiecare trei ani, în timp ce păianjenul cu pânză-pâlnie, adesea listat ca una dintre cele mai veninoase specii din lume, nu a ucis pe nimeni de când a fost introdus un antivenin, în urmă cu 40 de ani. Chiar și șerpii, descriși în mod obișnuit ca fiind cei mai periculoși din lume, nu sunt mare lucru în comparație cu cei din Asia sau Africa.

Foto: „Bush Rat”, Greg Schechter, Flickr, CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol