CITIRE

Investiție de 15 milioane de lei pentru reabilitar...

Investiție de 15 milioane de lei pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța

Consilierii locali din Constanţa au adoptat vineri o hotărâre prin care au aprobat cheltuielile ce revin autorităţii locale pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului, suma depăşind 15 milioane de lei, menționează Mediafax. 

Astfel că, Primăria Constanţa va aloca peste 15 milioane de lei pentru acţiunea de consolidare şi restaurare a Cazinoului Constanţa, dar și pentru a racorda clădirea la utilități și pentru sistematizarea terenului.

Primarul oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat că de restaurarea Cazinoului se ocupă Compania Naţională de Investiţii, în timp ce municipalitatea se ocupă de racordarea la utilităţi şi de integritatea falezei.

„Municipiul îşi asumă lucrările de racordare la utilităţi, de sistematizare a terenului pe care se află Cazinoul, de punere în siguranţă a taluzului şi de protecţie a taluzului. Lucrările, conform devizului, ce cad în sarcina municipalităţii au condus la o valoare de aproximativ 14,5 milioane de lei fără TVA şi, în mod evident, de îndată ce Compania Naţională de Investiţii va proceda la o licitaţie, acelaşi lucru îl va face şi municipalitatea pentru ca lucrările să se desfăşoare simultan, aşa cum este firesc. Evident că această hotărâre aprobată astăzi (vineri – n.r.) în unanimitate înseamnă obligaţia Primăriei de a-şi înscrie în buget sume necesare pentru realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru oraşul nostru”, a spus primarul, potrivit Mediafax. 

 Mai mult decât atât, oraşul Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii şi-au separat competenţele în ceea ce priveşte consolidarea şi renovarea Cazinoului.

„Noi, constănţenii, în calitate de proprietari, ne-am asumat conservarea şi punerea în siguranţă a Cazinoului, iar pe de altă parte, Compania Naţională de Investiţii a procedat la o licitaţie, o procedură de achiziţie, în vederea angajării unei companii de specialitate care să actualizeze documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie – Dali. Ambele procese sunt aproape finalizate”, a adăugat Făgădău, care a mai spus că, în acest moment, clădirea Cazinoului „este în siguranţă”, după lucrările de conservare de la începutul iernii.

„Iarna aceasta nu a mai produs deteriorări ca iernile anterioare asupra Cazinoului. Am prelevat toate elementele valoroase şi le-am pus în siguranţă. Mai avem foarte puţine lucruri de făcut care necesită o atenţie specială sau condiţii deosebite de lucru. Şi aici fac referire la candelabrele ce trebuie demontate cu maximă atenţie, pentru a le putea avea drept martor la replicarea lor atunci când se restaurează Cazinoul şi, de asemenea, la curăţarea jgheaburilor, pentru că acoperişul a fost reparat tocmai pentru a opri infiltraţiile ce degradau Cazinoul. Jgheaburile vor fi curăţate, dar pentru aceasta trebuie să nu fie vânt, oamenii lucrează la înălţime, avem nevoie de schele, de utilaje care se ridice oamenii la înălţime şi aşa mai departe”, a afirmat edilul, potrivit Mediafax. 

Citiți mai multe amănunte aici. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.