6 august 2020, 0:49

Investiție de 2.5 miliarde de lei pentru spitalul regional din Cluj. Va fi dotat cu aparatură de ultimă oră

Cel mai nou spital regional care se construiește acum în Cluj va putea fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generație și cu un heliport, toate acestea fiind susținute de o investiție estimată la 2.5 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul, Viorica Dăncilă, în cadrul unei ședințe a executivului, potrivit Mediafax.

Spitalul regional de urgenţă din Cluj Napoca, o investiţie estimată la peste 2,5 miliarde de lei, va fi dotat cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Are la bază conceptul de clădire verde care presupune o construcţie nouă sustenabilă, durabilă şi va oferi servicii integrate de înaltă calitate pentru pacienţi”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai adăugat și faptul că executivul lucrează și la aproaprobarea indicatorilor tehnico economici pentru unitatea medicală din Craiova.

„Facem paşi importanţi şi în privinţa îmbunătăţirii infrastructurii medicale, zilele trecute am participat împreună cu doamna ministru Sorina Pintea la recepţia spitalului orăşenesc din Mioveni, prima unitate medicală construită în ultimii 30 de ani. Astăzi (luni-nr.) luăm încă o decizie importantă pentru construcţia spitalului regional de urgenţă Cluj Napoca obiectiv ce va duce la îmbunătăţirea condiţiilor medicale pentru întreaga zonă. După ce în luna mai a acestui an am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru spitalul regional de urgenţă Iaşi, astăzi facem acelaşi lucru pentru spitalul regional de urgenţă Cluj Napoca, iar mâine (marţi-nr.) la Craiova se va desfăşura dezbaterea publică pentru obţinerea acordului de mediu necesar construirii spitalului regional din această zonă”, a afirmat Dăncilă, potrivit Mediafax.

Premierul, Viorica Dăncilă, mai are în plan și susținerea altor spitale din țară și a meționat și faptul că va începe procedurile de depunere a cererilor de finanțare la Bruxelles.

Aşadar Guvernul României acţionează consecvent, etapă cu etapă pentru construirea spitalelor regionale, cu finanţare europeană şi naţională aşa cum ne-am angajat. Mai departe vom depune cererile de finanţare la Bruxelles şi avem în vedere organizarea procedurilor de licitaţie şi demarare a construcţiei pentru spitalele din Iaşi şi Cluj”, a conchis Dăncilă, potrivit Mediafax.

Sursă Foto: presshub.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.