24 ianuarie 2021, 4:05

Investiție de peste jumătate de milion de dolari din partea Ambasadei SUA, pentru restaurarea unei cetăți veci din Sibiu

Proiectul de restaurare al bisericii fortificate din Alma Vii, județul Sibiu, realizat de fundaţia Mihai Eminescu Trust, a primit o finanțare de 500.000 de dolari din partea Ambasadei Statelor Unite, prin intermediul Fondului Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural. 

„Ambasada SUA este încântată să anunţe că ambasadorul Hans Klemm donează 500.000 de dolari fundaţiei Mihai Eminescu Trust ca parte a programului special al Departamentului de Stat „Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”. Aceasta este cea mai substanţială finanţare AFCP din lume acordată anul acesta de către Departamentul de Stat. Fondurile sunt destinate sprijinirii restaurării bisericii fortificate medievale din satul Alma Vii, judeţul Sibiu, sub îndrumarea fundaţiei Mihai Eminescu Trust, un ONG care lucrează de aproape 20 de ani la restaurarea clădirilor de importanţă istorică şi la revitalizarea satelor din regiune”, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti printr-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Amabasadorul Hans Klemm a menționat în cadrul ceremonei dedicată donației că această investiție nu vizează doar restaurarea clădirii, ci este și o investiție în comunitatea din Alma Vii.

„Acest proiect nu vizează doar o clădire, ci este o investiţie în comunitatea din Alma Vii. Faptul că ne aflăm astăzi aici demonstrează forţa şi viziunea proiectului propus de Fundaţia Mihai Eminescu Trust. Această competiţie (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, în 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor şi ambasadelor SUA din întreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii, a obţinut cea mai mare finanţare. Felicitări! Sper că finanţarea va constitui o contribuţie semnificativă la lucrările necesare la biserică, însă va fi nevoie de dumneavoastră, de comunitate, pentru a asigura un succes de durată al tuturor acestor proiecte”, a spus ambasadorul Hans Klemm potrivit Agerpres.

Sursă Foto: youtube.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.