28 septembrie 2020, 15:23

Investiție franco-germană de 13 milioane de euro într-o fabrică din Cluj: 100 de locuri de muncă înființate

O nouă fabrica de componente pentru pompe de vid a fost inaugurată miercuri, 26 septembrie, în comuna Apahida, lângă Cluj-Napoca, în prezența ambasadorilor germani și francezi în România.

Fabrica, care a fost dezvoltată cu o investiție franceză-germană de 13 milioane de euro, creează 100 de locuri de muncă noi în zonă, a raportat agenția locală Agerpres.

Fabrica aparține grupului german Pfeiffer Vacuum și va produce componente pentru pompe de vid care sunt asamblate la fabricile grupului din Germania și Franța.

Administratorul Pfeiffer Vacuum România, Pascal Fesneau, care este şi consul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, a explicat miercuri la inaugurare că noua facilitate de producţie va servi activităţilor de prelucrări mecanice şi producţiei de piese necesare pentru realizarea pompelor de vid.

„Spaţiul de lucru din Parcul Industrial Nervia, situat în comuna Apahida, lângă Cluj-Napoca, va servi activităţilor de prelucrări mecanice, de producţie piese pentru pompe industriale de vid, care se asamblează în Germania şi Franţa, respectiv de reparaţie a acestor pompe, în condiţiile în care s-a dorit extinderea producţiei. Ne propunem şi creşterea numărului de angajaţi, de la 74 la 100”, a declarat Fesneau, potrivit agerpres.ro.

Preiffer Vacuum funcționează în România din 2003, iar noua fabrica din apropiere de Cluj-Napoca este a opta fabrică a grupului. Celelalte sunt situate în Germania, Franța, S.U.A., China și Vietnam. Grupul a avut o cifră de afaceri de 500 milioane EUR în 2017.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.