19 septembrie 2020, 14:37

Invitație de nerefuzat din partea studenților de la Facultatea de Istorie

Toamna își intră cu adevărat în drepturi, iar activitățile în aer liber devin din ce în ce mai rare, cu toții dorind să evite frigul ce încet-încet își face apariția. În acest context invitația studenților de la Facultatea de Istorie din București este de nerefuzat, aceea de a descoperi poveștile nespuse ale Parcului Carol.

Sâmbătă, în ultima zi a lunii septembrie, începând cu ora 11, orice curios este așteptat să descopere poveștile nespuse ale Parcului Carol precum si istoria fostelor fabrici din împrejurimi. Organizatorii anunță că acest tur are ca scop promovarea patrimoniului cultural și prezentarea principalelor puncte de interes turistic ale sectorului 4. Durata va fi de aproximativ o ora și 20 minute, iar punctul de întâlnire va fi la Fântâna Zodiac.

Turul nu va fi făcut de ghizi profesioniști, ci de studenți pasionați de istorie si turism. Obiectivele noastre principale sunt promovarea patrimoniului cultural si creșterea vizibilității asupra principalelor obiective turistice locale din jurul Parcului Carol. Acest proiect este susținut de către Asociația Turism Istoric in cadrul proiectului «Tineri Voluntari pentru Patrimoniul National»„, este anunțul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Printre atracțiile, ce vor fi prezentate de către studenți se află:

– Fantana Zodiac
– Parcul Carol
– Strada Xenofon
– Strada Lamaitei
– Gara Filaret
– Memorialul Eroilor – Schimbul Garzilor
– Castelul lui Vlad Tepes
– Statuile Gigantilor
– Biserica Cutitul de Argint
– Tipografia Filaret
– Fabrica de Chibrituri

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului Povești Nespuse din Zona Parcului Carol – Tur Ghidat Gratuit. 

[Sursă imagine: descoperalocuri.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.