21 septembrie 2020, 7:11

Iohannis, așteptat de Trump la Casa Albă. Expert în relații internaționale: „Relația cu America, principala coloană a politicii externe românești”

La invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-20 august o vizită la Washington D.C., potrivit Administrației Prezidențiale americane.

Relația cu America, principala coloană a politicii externe românești

Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Radu Georgescu, expert în relații internaționale, explică semnificația vizitei efectuate de Klaus Iohannis în America: „Vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii reprezintă un element normal, dacă luăm în calcul dimensiunea și vechimea parteneriatului strategic dintre cele două state. Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii rămâne principala coloană a politicii externe românești, dar și cel mai important element din perspectiva securității naționale”.

Ce beneficii poate aduce vizita președintelui Iohannis în America

Întrebat ce beneficii poate aduce această vizită pentru țara noastră, Georgescu consideră că întâlnirea celor doi președinți poate să întărească relațiile economice dintre România și America. „Consider că se pot aduce îmbunătățiri în sfera economică a parteneriatului și cred că putem aștepta evoluții pozitive pe zona de energie.”, explică analistul.

Trump, aprecieri la adresa României

În cadrul unei conferințe de presă comună ținută de Trump și Iohannis în 2017, președintele Americii și-a arătat aprecierea față de contribuția poporului român la lupta împotriva terorismului. „Vreau să mulţumesc poporului român pentru întreaga sa contribuţie la apărarea noastră comună şi la lupta împotriva ameninţării diabolice a terorismului.”, a declarat Trump.

Sursă cover foto: România Actualități


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.