22 mai 2024, 8:46

Iohannis a convocat CSAT pe 4 septembrie

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința CSAT în data de 4 septembrie, ora 13:00, pentru a se putea discuta pe tema rectificării bugetare.

De câteva săptămâni, guvernanții se plâng că președintele nu convoacă CSAT pentru a da un aviz rectificării. Este vorba de câteva ministere care țin de CSAT și trebuie să primească aviz de la acest organism, ba chiar guvernanții spun că această întârziere îi afectează și pe ordonatorii de credite.

Pe de altă parte, Administrația Prezidențială neagă acest lucru și spun că rectificarea nu trebuie făcută peste noapte doar pentru că așa vor cei de la Guvern.

„Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare”, a transmis CSAT, printr-un comunicat.

Guvernanții se plâng că este totuși mult prea târziu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol