20 octombrie 2021, 15:35

Iohannis, primit pentru a doua oară de Trump la Casa Albă! Momente istorice pentru diplomația românească

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu președintele Donald Trump. Vizita lui Iohannis la Washington va fi pe 20 august la invitația președintelui Statelor Unite ale Americii.

”Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic.”, se arată în comunicatul de presă al administrației prezidențiale.

Vizita are loc în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO, arată europafm.ro.

Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească aceste aniversări importante împreună cu preşedintele Iohannis, menţionează preşedinţia americană.

Iohannis a mai fost în vizită în Statele Unite în iunie 2017. Acesta a fost primul lider est-european primit de președintele Trump, informează libertatea.ro.

 

sursa foto: Playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.