4 martie 2024, 22:39

Ion Țiriac, la „Așii tenisului” (DigiSport 1): “Retragerea Simonei o văd de lungă durată, poate un an”

Fanii sportului alb pot urmări în exclusivitate, sâmbătă, de la ora 14:30, la Digi Sport 1, un interviu în premieră cu Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis.

Acesta a discutat cu realizatorul emisiunii, Gabriel Morariu, despre accidentarea Simonei Halep, ce ar trebui să facă ea în viitor, dar și despre posibilitatea ca alte jucătoare din România să participe în competiția de simplu de la Jocurile Olimpice.

„După părerea mea, decizia Simonei este întârziată, dar absolut corectă. Simona a avut prea multe probleme fizice în ultimele 18 luni în care a jucat extraordinar de puțin. Dacă ar fi continuat, și-ar fi distrus fizicul și mai mult. Decizia o văd absolut corectă. Această retragere o văd pe o durată mai lungă. Poate și un an”, este de părere Ion Țiriac.

Simona trebuie să își schimbe stilul de joc

El a mai spus că, după ce Halep va reveni pe teren, va trebui să își schimbe stilul de joc pentru a scurta punctele.

„Dacă îi trebuie 10 schimburi ca să câștige un punct, trebuie să le reducă la două. Așa cum face Serena Williams”, a adăugat fostul tenismen.

Ion Țiriac a declarat că Patricia Țig și Sorana Cîrstea puteau evolua anul acesta la Jocurile Olimpice, erau calificate, însă au refuzat să participe din cauza restricțiilor dure din Japonia: „Pe foaie, chiar și fără Simona, tenisul este unul dintre cele mai bune sporturi de la Jocurile Olimpice. Mai sunt încă patru fete calificate, dintre care înțeleg eu că nu merge niciuna. Nu pot să le blamez!”, spune președintele Federației Române de Tenis.

Puteți afla mai multe despre planurile lui Ion Țiriac pentru viitorul tenisului din România, dar și ce părere are despre cum se prezintă acum tinerii sportivi, în exclusivitate, în emisiunea „Așii Tenisului”, sâmbătă, de la ora 14:30, în direct, pe Digi Sport 1.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol