18 septembrie 2020, 16:39

Irina Loghin împlinește 81 de ani. De ce a fost interzisă regina muzicii populare pe timpul lui Ceaușescu

Miercuri, 19 februarie este ziua faimoasei cântărețe de muzică populară din România, Irina Loghin, recunoscută și ca „Regina muzicii populare românești” sau „Perla”.

S-a născut în 1939, în comuna Gura Vitioarei din județul Prahova, unde și-a petrecut șio copilăria alături de cei cinci frați și surori. A urmat Liceul de Artă din Văleni, continuând după la Școala Populară de Artă din Ploiești. Și-a făcut debutul în lumea muzicii populare într-o gară, unde a avut prima sa audiție de cântat, iar datorită talentului ei de neegalat, o lună mai târziu participa la un concurs pentru ocuparea unui loc liber din Ansamblul Ciocârlia, spune gandul.ro.

Cariera sa a început în momentul în care marele dirijor de la vremea aceea, George Vancu i-a propus un parteneriat, mai apoi a continuat să lucreze alături de orchestra Brabu Lăutaru și Benone Sinulescu. Prin intermediul lui Sinulescu și-a cunoscut viitorul soț, Ion Cernea,care era campion la lupte greco-romane. Pe lângă o căsnicie fericită, cuplul are și doi copii, Irinuca și Ciprian. Din nefericire pentru artistă, pe durata regimului comunist i s-a interzis să mai cânte, urcând pe scenă din nou după Revoluția din 1989.

Aceasta s-a implicat activ în politică după anii 2000, întrucât a fost membră a Partidului România Mare, iar între 2004-2008 a fost senator, ales în județul Giurgiu.

 

Sursă foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.