11 iunie 2022, 12:03

ISRAEL. Covid-19, detectabil după o scanare de 40 de secunde a ochilor

O tehnologie neinvazivă care analizează stratul de film lacrimal al ochiului este testată în Israel pentru a determina dacă funcționează la fel de bine ca un test PCR. AdOM Advanced Optical Technologies și Centrul Medical Sheba din Israel au lansat cel mai mare studiu din lume pentru detectarea lui Covid-19 la suprafața ochiului.

Studiul va compara Tear Film Imager (TFI) de la AdOM – un examen rapid, neinvaziv și ieftin – cu testul de diagnosticare PCR, standardul actual. Un studiu a demonstrat deja specificitatea și sensibilitatea ridicate a lui TFI vs. PCR la pacienții cu Covid-19. Testul de validare de la Sheba va testa TFI pe aproximativ 500 de pacienți, în următoarele 30 de zile.

În doar 40 de secunde, TFI măsoară simultan substraturile muco-apoase și lipidice ale filmului lacrimal al ochiului, la o adâncime de rezoluție de câțiva nanometri. Aceste substraturi joacă un rol important în identificarea și tratamentul afecțiunilor specifice ale ochiului, cum ar fi sindromul de ochi uscat. TFI este utilizat în țări precum Statele Unite și Japonia. Este unul dintre singurele dispozitive disponibile comercial care poate identifica și cuantifica un virus pe suprafața ochiului.

Dacă TFI se dovedește a avea o corelație ridicată cu PCR, poate fi un viitor diagnostic în locuri precum aeroporturi, arene sportive și centre de afaceri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol