17 mai 2021, 0:39

Pentru prima dată în zece luni, Israelul nu a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19

Pentru prima dată în zece luni, Israelul nu a înregistrat niciun deces din cauza bolii COVID-19 în ultimele 48 de ore, anunță Le Parisien. Infecțiile și spitalizările au scăzut brusc, deoarece aproape 54% dintre persoanele de peste 16 ani din țară au primit cele două doze de vaccin.

Israelul este țara care și-a propus ca până în aprilie să aibă vaccinată 50% din populație, ceea ce a și reușit să obțină, iar ca urmare a decis măsuri de relaxare a restricțiilor. Țară care a trecut prin trei lockdown, cu consecințe economice serioase, Israelul a decis renunțarea la măsura obligativității purtării măștilor sanitare în exterior și redeschiderea școlilor și a grădinițelor.

Totodată, Ierusalimul a anunțat că Bahrain și Israel își recunosc reciproc pașapoartele de vaccinare. Cele două țări, foarte avansate în materie de vaccinare, au semnat un acord privind recunoașterea certificatelor de vaccinare respective pentru a facilita deplasarea cetățenilor lor dincolo de granițe. Acordul garantează o scutire de carantină pentru persoanele care au primit seruri recunoscute în ambele țări.

„Acest lucru va crește turismul, va stimula economiile noastre și va sprijini lupta noastră comună împotriva coronavirusului”, a scris pe Twitter ministrul israelian de Externe Gaby Ashkenazi.

Bahrain a vaccinat aproape jumătate dintre cetățenii săi.

Pandemia de coronavirus a ucis cel puțin trei milioane de persoane din întreaga lume, de la sfârșitul lunii decembrie 2019 până acum, dacă adunăm statisticile făcute de țări. SUA sunt țara cu cel mai mare număr de decese (570.346 de decese), urmată de Brazilia (383.502), Mexic (214.095), India (186.920) și Marea Britanie (127 345).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.