25 septembrie 2021, 3:25

Israelul amână redeschiderea frontierelor pentru turiștii vaccinați până în august

Guvernul israelian a decis să amâne deschiderea granițelor țării și intrarea turiștilor vaccinați până în august, deoarece Israelul se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Turiștii vaccinați ar fi trebuit inițial să fie autorizați să intre în țară începând cu 1 iulie. În ultimele zile, țara a fost lovită de varianta Delta a virusului, care a provocat o creștere a infecțiilor în orașe precum Modi’in și Binyamina. În acest moment, aproximativ 200 de studenți și 20 de profesori din Israel au dat rezultate pozitive la coronavirus.

Pentru a administra noul focar, guvernul israelian a decis să înființeze un nou guvern pentru coronavirus, care-i include pe:

  • prim-ministrul Bennett
  • ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz
  • ministrul de Externe, Yair Lapid
  • ministrul Apărării, Benny Gantz
  • ministrul Finanțelor, Avigdor Lieberman
  • ministrul justiției Gideon Saar
  • ministrul de interne Ayelet Shaked.

 

Ministerul Sănătății a anunțat că, în situații specifice, persoanelor vaccinate sau recuperate din boală li se poate cere să intre în carantină. Conform reglementărilor actuale, persoanele care sunt considerate complet imunizate (la o săptămână după a doua injecție sau după ce și-au revenit din boală) sunt scutite de izolare dacă intră în contact cu un purtător de virus identificat.

Cu toate acestea, conform unei noi directive semnate de Chezy Levy, este posibil ca directorul general al Ministerului Sănătății sau șeful Serviciilor de Sănătate Publică să ceară acestor persoane să se izoleze dacă au fost în contact cu cineva infectat cu o variantă a virusului care este considerată deosebit de periculoasă.

Foto: The Jerusalem Post


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.