8 decembrie 2021, 2:31

Israel: varianta Delta a fost învinsă, urmează șase luni de liniște

Israelul a învins varianta Delta a coronavirusului și se poate aștepta la șase până la opt luni de liniște, potrivit unui virusolog de renume. Dr. Rivka Abulafia-Lapid a spus că al patrulea val se apropie de sfârșit și că este foarte puțin probabil ca Delta să genereze un alt val; răspândirea puternică a unei noi variante este improbabilă.

Acest lucru se datorează în principal alocării de vaccinuri de rapel pe grupe de vârstă în Israel; având în vedere funcționarea sistemului imunitar, ele vor oferi o protecție de durată mai lungă decât primele două vaccinuri.

„Estimarea mea este că, odată ce vom avea trei vaccinuri, protecția va dura un an”, a spus Abulafia-Lapid de la Centrul Medical Hadassah.

Ea a fost puțin mai conservatoare în prezicerea duratei în care rapelurile vor proteja publicul larg și a spus că se așteaptă ca acestea să țină sub control variantele existente și să prevină răspândirea largă a altor variante timp de aproximativ șase la opt luni.

Cu vaccinul inițial, sistemul imunitar a primit o „primă învățătură”, oferindu-i memoria pentru a combate un virus specific. Cu cea de-a doua injecție, i s-a „reamintit” și, a treia oară, efectul vaccinului a fost și mai puternic.

Scăderea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni în Israel permite acum spitalelor să respire mai ușor. Numărul de noi cazuri grave de COVID pe zi aproape s-a înjumătățit în ultimele două săptămâni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.