28 mai 2023, 16:57

Israelienii ridică în România cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Est

Compania israeliană Nofar Energy este aproape de finalizarea construcției celui mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Est, care va fi operațional la finele anului 2023.

“Chiar dacă am intrat pe piața din România în 2021, am debutat prin achiziționarea, împreună cu un partener, a celui mai mare proiect fotovoltaic Rătești de 155 MWp, proiect la care suntem în stadiu de finalizare a construcției și la începutul acestui an se va face conectarea. Proiectul fotovoltaic Rătești reprezentând cea mai mare investiție în energie regenerabilă din România”, spune Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, adăugând că Nofar va continua după construcția proiectelor din portofoliu să opereze în totalitate centralele electrice.

“Vom deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de energie verde”, completează Stelian, potrivit profit.ro.

Nofar alocă peste 500 de milioane de euro pentru investiții în următorii doi ani, doar pentru proiectele deja începute. “Există disponibilitățile financiare necesare, iar acționarii noștri sunt foarte deschiși pentru investițiile din România”, spune CEO-ul Nofar Energy România.

Nofar mai adaugă 73 MWp în portofoliu său din România, estimat la 600 MWp la finele anului 2022, preluând acum un proiect fotovoltaic în Slobozia, care va fi gata de construit în prima parte a anului 2023. Proiectul va fi extins, cel mai probabil, până la 130 MWp, în funcție de condițiile tehnice ale rețelei sistemului energetic național.   Astfel, Nofar Energy are deja in portofoliu proiecte cu o capacitate de peste 600 MWp, implementarea acestora fiind programată pentru partea a doua parte a anului 2023.

Sursa foto: Marijan Murat/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol