14 noiembrie 2022, 19:02

Israelul a ajuns în câteva zile la 1 MILION de vaccinări anti-COVID, depășind cu mult orice altă țară

Israelul este pe primul loc în lume în materie de vaccinare anti-COVID-19, cu peste 10% din populația țării vaccinată în câteva zile.  Numărul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 a ajuns la un milion, relatează Times of Israel.

Aproape incredibilul anunț a fost făcut chiar de premierul Benjamin Netanyahu, care a vizitat un centru de imunizare de la Umm al-Fahm.

Astfel, Israelul a vaccinat peste 10,2% din populaţia sa de aproximativ 9,3 milioane de locuitori în mai puţin de două săptămâni după ce a început campania de vaccinare la 20 decembrie 2020, relatează corespondentul Radio România la Ierusalim.

Printre cei vaccinați s-a numărat și ambasadorul Israelului la București, David Saranga, care a postat imagini cu el primid doza de vaccin, în paginile sale de Twitter, Facebook, Instagram.

Este vorba despre primul milion de persoane care au primit prima doză de vaccin, acestea urmând să primească a doua două într-o etapă ulterioară.

Centrul de inoculări de la Umm al-Fahm a devenit, astfel, cel mai rapid din lume în materie de vaccinări, scrie Times of Israel.

Numărul vaccinărilor administrate joi a atins un maxim zilnic de 153.400, după ce a fost de asemenea peste 150.000 marţi şi miercuri, a informat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Numărul cazurilor de coronavirus în Israel a ajuns vineri la 423.262, cu 3.319 noi cazuri de joi seară.

Bilanţul morţilor din cauza virusului în Israel a crescut la 3.325 cu şapte noi decese, în timp ce numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă a ajuns de la 661 la 679, din 1.089 pacienţi spitalizaţi.

Recuperările totale au crescut la 376.322 după ce au fost adăugate 2.184 de noi cazuri de recuperare, în timp ce cazurile active se ridică la 43.615.

Potrivit clasamentului mondial, locul al doilea după Israel este ocupat de Bahrein, cu 3,45% și de Marea Britanie, cu 1,39% (deși cifrele ar putea fi ușor depășite, nefiind chiar la zi). Statele Unite au un procent de numai 0,84%.

Sursa foto principală: Times of Israel/(Haim Zach/GPO)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol