19 mai 2024, 23:49

Israelul anunță o încetare a focului de patru zile. Hamas ar urma să elibereze 50 de ostatici

Guvernul israelian, condus de premierul Benjamin Netanyahu, anunță o încetare a focului de patru zile, în războiul cu mișcarea teroristă palestiniană Hamas, în Fâșia Gaza. În contrapartidă,  Hamas ar urma să elibereze 50 de ostatici, femei și copii.

Guvernul israelian a anunțat miercuri, la primele ore ale dimineții, că a ajuns la o înțelegere cu Hamas pentru eliberarea a 50 de femei și copii, ținuți ostatici în Gaza, în schimbul unei încetări parțiale a focului de patru zile.

Biroul prim-ministrului Netanyahu precizează că pauza operațiunilor militare va fi prelungită cu o zi suplimentară pentru fiecare 10 ostatici eliberați, pe lângă cei 50.

Nu a precizat când vor fi sistate operațiunile militare în Gaza, dar primii ostatici ar trebui să fie eliberați în 48 de ore de la aprobarea acordului.

Potrivit presei israeliene, primul grup de ostatici ar urma să fie eliberat joi.

La rândul său, Hamas a confirmat că s-a ajuns la un acord și a adăugat că 150 de femei și copii palestinieni vor fi eliberați din închisorile israeliene.

Surse americane au declarat pentru The Guardian că între cei 50 de ostatici care urmează a fi eliberați se numără și trei americani, între care o fetiță de 3 ani ai cărei părinți au fost uciși în atacul Hamas din 7 octombrie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol