4 septembrie 2023, 9:31

Istoria crucilor din piatră ale Bucureștiului, pe internet

Dedicat crucilor din piatră din București, portalul Cruci din piatră își deschide porțile virtuale pentru pasionații de istorie, artă și cultură.

Site-ul este parte a unui proiect inițiat și realizat de Muzeul Municipiului București, care include rezultatul eforturilor unei echipe dedicate de cercetători, istorici și iubitori ai patrimoniului cultural al Capitalei.

Scopul acestui demers ambițios este de a pune în lumină valorile și poveștile unice ascunse în spatele crucilor din piatră din diferite colțuri ale orașului, relatează București FM.

Vizitatorii site-ului vor avea ocazia să exploreze o bogată colecție de imagini, informații istorice și detalii arhitecturale, toate reunite într-o experiență virtuală captivantă.

Printre caracteristicile cheie ale site-ului se numără:

√ Galerie de imagini bogată, care surprinde varietatea de designuri și simboluri întâlnite pe crucile din piatră din București;
√ Informații detaliate despre cruci, inclusiv istoria lor, semnificații culturale și contextul arhitectural al fiecăreia;
√ Hărți interactive ce indică localizările crucilor din piatră aflate în diferite zone ale orașului;
√ Posibilitatea de a contribui la proiect prin împărtășirea de informații, povești de familie sau imagini.

Echipa din spatele portalului invită comunitatea locală și pe toți cei interesați să exploreze această platformă interactivă, să învețe despre moștenirea culturală a Bucureștiului și să contribuie la documentarea și conservarea acesteia.

Cruci din piatră va documenta, păstra și aduce în atenția publicului patrimoniul cultural și istoric al orașului prin intermediul crucilor din piatră și a poveștilor lor unice, fiind parte a proiectului „Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din București”, un proiect al Muzeului Municipiului București.

Sursa foto: crucidinpiatra.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol