19 septembrie 2022, 23:11

Istoria diamantului de 30 de milioane de dolari, purtat de Lady Gaga

La cea de a 91-a ediție a Premiilor Oscar, Lady Gaga a surprins pe toată lumea prin apariția sa. Aceasta a purtat o rochie neagră semnată Alexander McQueen. Asimetrică și în același timp simplă rochia a fost completată perfect cu mânuși din piele lungi și un colier impresionant cu o istorie fascinantă.

Sursă foto: koktail.pravda.sk

Lady Gaga a fost nominalizată în acest an pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” ca urmare a performanței din filmul „A Star is Born” și a reușit să câștige un Premiu Oscar „Pentru cel mai bun cântec”. Aceasta a purtat Diamantul Galben Tiffany. Acestă bijuterie este considerată legendară deoarece reprezintă unul dintre cele mai mari diamante găsite vreodată.

Sursă foto: digi24.ro

Diamantul fascinant a fost descoperit în anul 1877 în Africa de Sud mai exact în minele Kimberley și a fost achiziționat de Charles Lewis Tiffany. Cel din urmă este proprietarul casei de bijuterii Tiffany din anul 1878. Imediat după ce a cumpărat diamantul l-a tăiat în forma unei perne strălucitoare ce se bucură de 128.54 de carate. În mod normal nestemata este expusă în magazinul Tiffany & Co din New York City.

Sursă foto: peepingmoon.com

În timp diamantul a fost montat cu grijă în cinci bijuterii diferite. Dintre acestea două coliere au fost create în conformitate cu designul lui Jean Schlumberger, în timp ce al treilea din anul 1961 a fost purtat de Hepburn după schițele lui Ribbon Rosette. Anul 1995 a venit cu o nouă idee de colier care a fost purtată de către Mary Whitehouse în anul 1957 la Tiffany Ball din Neport. Pentru ca mai apoi forma actuală să fie montată în anul 2012. Ultima variantă a venit cu ocazia aniversării celor 175 de ani de la înființarea cunoscutei Casei Tiffany.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Potrivit unei publicații din America „People” cele 128,54 de carate ale diamantului valorează aproximativ 30 de milioane de dolari. Reed Karakoff care ocupă și funcția de director de creație pentru Tiffany este cel care a precizat cu exactitate care este anul în care a fost descoperită nestemata. Din câte se știe Lady Gaga este prima care poartă diamantul după renumita actriță Audrey Hepburn. Cea din urmă l-ar fi purtat cu ocazia unei ședințe foto din cadrul unei campanii de promovare pentru filmul „Breakfast at Tiffany’s”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol